En målspottare av rang

Lennart
Lennart "Lalle" Andersson 1919 -


Lennart "Lalle" Andersson gjorde redan som 15 åring sin debut i Östansjö A lag, 1934 hemma mot Örebrolaget "Svenske". Det blev en lyckad premiär för den snabbe vänsterinnern då han fick göra segermålet.
Under kommande år så blev Lalle en vånda för motståndarförsvaret.

Hyllad kille
Bäste man på plan var en ofta återkommande rubrik i dåtidens sportreferat från Östansjös matcher.
Urklipp från sportsidan: "Den stora stjärnan var Lalle Andersson, som utan tvekan var planens dominerande figur och dessutom Östansjöspelets bästa organisatör. Han har en enastående blick för spelet och kommer med finesser som hör hemma i högre serier."

Lalle var som sagts snabb och en elegant "dribbler" , speluppläggare med känsla för var bollen skulle placeras när han sköt mot mål.
När Östansjö spelade div 3 kval den 12 juni 1943, hemma mot Frövi inför rekordpublik (600 personer) så berättades att Lalle fick den största applåden vid den efterföljande prisutdelningen. När man pratar med gamla Östansjöbor som minns Lalles framfart och trixande med lädret så förstår man detta.
Han uppmärksammades också med en artikel i en av dåtidens stora sporttidningar "Idrottsbladet".

Framgångar
Säsongen 1941-42 så spelade Lalle i Avesta där han hamnade p.g.a. sitt arbete vid järnvägen.
Lalle fortsatte här sitt målspottande och var en av förgrundfigurerna i laget som vann sin div 3 serie och gick upp i div 2.
Men redan 1942-43 så var Lalle åter i i Östansjös klubbdress. Jobbet som järnvägare förflyttade honom till Hallsberg. (Eller var det möjligen kärleken till Anna-Lisa som fick honom åter)?
Lalles största framgångar var när han tillsammans med "Östansjös genom tiderna bästa lag" lyckade att ta sig upp i div 3.
Lalle var flera gånger uttagen i omväxlande DM laget eller Pressens lag

Lalle hann med att spela 408 matcher och 260 gjorda mål innan hall la skorna på hyllan

Han har med säker marginal skaffat sig en plats i Östansjö IF's historia


Vid pennan: Ingemar Jansson