Ny div.3 känning!

Var det kanske det nya omklädningsrummet klubben byggde till säsongen 1966 som skapade den laganda ett vinnarlag så väl behöver.
Säsongen 66 började ÖIF röra på sig uppåt i femmans serietabell. De lyckades dock inte att ta seriesegern detta år. Men att detta sextitals lag med Beatles frisyrer och känsla för fotbollens finlir skulle kunna utverka stordåd, kunde man tydligt se

Orvar Bergmark tar laget till högre höjder
Fotbollen började bli ett hett ämne i samhället igen. Bl.a. hyrde klubben in Orvar Bergmark under dessa år som extra tränare vid ett antal tillfällen.
Östansjö publiken började åter att hitta till Bäcksjövallen för att heja fram sina gröna/vita hjältar.
Serieseger i div 5 blev också ett faktum 1967.

Stjärnglans
Två spelare som ofta förekom i mycket positiva tidningsreferat var vänsterinnern Tage Liljeson och målvakten Bo Persson.
Att dessa två skulle tillhöra klubbens tongivande spelare kunde ses redan på juniorlagstiden.
Tage med sin eleganta teknik var ofta för svår för motståndarförsvaret. Första året i div. 4 blev han också seriens skyttekung. (Tage kom senare att spela allsvensk fotboll under några år för ÖSK. Han avslutade dock sin karriär med att åter spela i ÖIF).
Kanske var det tur för Tage att målvakten Bo "Persa" Persson var en lagkamrat. Att hitta nätmaskorna bakom Bo var inte det enklaste för motståndarforwards.
Bo kom att vakta nätet för Östansjö under både 60, 70 och 80 talet.

Div. 3 feber i samhället
Efter vårsäsongens avslutning i div.4 låg laget i topp. Än en gång spred sig div.3 febern i vårt samhälle. Mycket publik kom på lagets hemmamatcher och supporterresor arrangerades när laget hade bortamatcher .
Tidningarna utsåg också laget till att ha "Bästa kedjan i serien"
Östansjö årets komet, det vågar man nog utnämna gröntröjorna till. Rolf Lager, Lars-Erik Martinsson, Tage Liljesson och Leif Linden måste nog anses som bästa kedjan i årets div.4 serie.
Serieseger blev det nu inte. En hedrande tredjeplats fick vi nöja oss med.

Att det sedan, två år senare blev ÖIF.s. sämsta säsong genom tiderna det är en helt annan historia (1 poäng på 22 matcher).
Men som tur var för vår fotbollsklubb var det också nu på slutet av sextiotalet som våra knattar började att ta för sig genom att bl.a. bli kommunmästare.
Och mer skulle det komma…


Vid pennan Ingemar Jansson