Viiby Open - Kanske en blivande klassiker?

I Augusti så hölls för första gången en golftävling för att utse en Viiby mästare, samt en lagtävling Östansjö vs Vretstorp.

Viiby mästare
Viiby mästare

Bästa sving för dagen hade Göran Erikson, Vretstorp, han lyckades att spela ihop hela 43 poäng, på andra plats kom Marina Karlsson, Östansjö, 39 poäng och trea blev Johan Eriksson, Vretstorp, 37 poäng.
I tävlingen närmast hål vann Petter Hedlund, längsta drive slog Britt-Marie Lahesalu och Johan Åkesson slog bort flest bollar.

Jan-Erik Karlring i koncentration
Jan-Erik Karlring i koncentration

I den prestigefyllda kampen vilket samhälle som hade de för dagen bästa golfarna så blev det Vretstorp som avgick med segern 325 mot Östansjös 305 poäng.

Hjalmar då???
Många undrar förstås hur det gick för Hjalmar. Tyvärr så kan vi inte meddela detta ännu då han redan vid ettans utslag kraftigt hookade (skruvade bollen) och hamnade i vattnet. Han har nog (enligt Hilda) inspirerats av en viss TV-reklam för det sista som sågs av honom var när han iförd grodmansutrustning och klubba försvann ner i hamnbasängen för att slå vidare på sin boll. Hans förehavande där kunde endast kunnat följas genom de luftbubblor som kommer upp till ytan. Men med så mycket golfexpertis som finns boende runt hamnbassängen, fick säkert Hjalmar många goda tips hur man tar sig upp ur vattnet.