AggersHus

Aggershus

I ett mycket vackert gammalt Baptistkapell från 1860, har konstnärerna/kulturarbetarna Ingela och Lars Agger skapat ett levande Kulturhus.
Kulturhuset ligger i Viby socken vid Östansjös (Berga) gamla byskola, där Lars och Ingela har bott och arbetat sedan många år.

Aggershus har ett rikt utbud av kulturmöten såsom…
(Studiefrämjandet är medarrangör i nedanstående utbud)

* Studiecirklar
Ingela har själv ungdomsteatergrupper i teaterframställning, teatermasker mm och Lars har kurser i måleri, modellbyggnation (Hus, kulturmiljöer mm).
Men även andra kurser arrangeras såsom tex. korgflätning, orientalisk dans mm

* Helgworkshops, Hel och halv dagskurser
För tex. lärare, politiker, arbetslag, föreningar mm.
Detta är ett fantastiskt sätt att öka den sinnliga kreativiteten i ett arbetslag, eller få förståelse för hur konstnärliga uttryck kan påverka.

* Kulturkvällar
Musik, såsom Irländsk folkmusik, Bluesafton, visor mm. Poesiuppläsning mm

* Utställningar
Konstutställningar av såväl egna som andras verk

* Barn möter kultur
Sagoimprovisationer, dockteater, magisk teater mm

För information om utbud mm ring: 0582- 524 18 eller 070-5580526

Så här säger Ingela och Lars själva om sitt Kulturhus
Vi arbetar för att Aggershus verkligen ska vara ett levande Kulturhus. Målet är att kunna erbjuda kulturarrangemang varje månad, ibland för barn ibland för vuxna. Allt inom kulturens tecken och med kvalitet som grund.
Det är viktigt att människor får chansen att uppleva saker, använda känslor och få fantasin stimulerad i dagens snabba samhälle. Fantasin ser vi som en otrolig kraft som kan leda framåt. Det innebär mycket ideellt arbete att skapa ett Kulturhus men det är ett spännande lustfyllt arbete som ger mycket tillbaka.
En kulturell mötesplats är en levande plats

EU sponsrat
EU har uppmärksammat Ingela och Lars arbete med Aggershus och har tilldelat dem ett landsbygdsattraktionssbidrag för 2002